Wednesday, August 14, 2013

Rakyat Malaysia Makin Terancam Bahaya

Assalammualaikum.. Salam Sejahtera. Semoga kalin dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Insyaallah. semuanya dengan izinNYA.
 
Rasanya masih belum terlambat tuk anlin ucapkan Selamat Hari Raya buat you alls semua kan. Best raya tahun ni? ke ada yg mcm nalin kena berkerja di hari raya. huhuhu... Syahdukan. Tapi xde la syahdu sgt sebenarnya.. masih  ada keseronokan walaupun xdapat cuti
 
Actually semenjak kerja kat Parkson(dah berhenti dh pun) nalin xbrape follow isu2 semasa ni sangat. Bz yg teramat la. Tapi bila dh resign ni baru ada masa tuk memulakan pembacaan semula. But, apa yang nalin notis banyak sgt isu2 yang pada nalin mampu utk meletakkan kita sebagai rakyat ni dalam suasa ataupun persekitaran yang bahaya
 
Orang kata dunia dah canggih, teknologi dah maju, jenayah pun habuk atau sampah yang kita sapu. sapu-sapu ada lagi. sapu-sapu ada lagi. emm.. macammana ni. kalau dulu kes pecah rumah, rompak, rogol buang bayi, kenapa lately ni penjenayah2 ni seka main tembak2 pulak ek.
 
Hello.. kalau ko tu guna pistol buah ceri tu xpe lagi tau. Peluru ok. peluru. Ko ingat mmg pistol tu boleh sesuka hati ko nak tembak org sesuka hati. bengang pulak makcik. Hal pistol tu satu. ASid. haa.. tu satu lagi.. eh kenapa senang sgt ek zaman sekarang ni nak dapatkan pistol, asid dan tah pape lagi la.
 
Kalau dulu time zaman nalin belajar dulu, kitorang nak beli asid tuk tujuan final project macam2 dokumen kedai tu minta. sekarang dah tak kena ke? pistol tu.. ad ajual kat supermarket ke? yan orang senang-senang boleh dapat. kalau ad ajual meh bagi aku beli satu. aku pun nak main tembak-tembak juga. huh! emo pulak amk kejab
 
Ok. Nalin xmo bebel2 panjang-panjang. Jom kita tgk beberapa berita keancaman yang sedang dihadapai oleh kita rakyat dan kita perlu sentiasa BERHAT-HATI. Rumusan ni nalin just amik random dalam tempoh seminggu je tau. SEMINGGU
 
 
 P/S : Emm.. inikah kedamaian dan keamanan yang diperkatakan?
 
 
 
 
 



No comments:

KOMEN PELAWAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...