Sunday, March 20, 2011

SUPERMOON???

po bondo eh supermoon tu???
adakah adik baru sailormoon??
hahaha.. tolong la nalin, xde kene mengena ok..

supermoon tu lau korang nk tau satu fenomena kejadian alam yg hanya berlaku setiap 18tahun skali jew. dimana kedudukan bulan penuh yang paling besar dan sangat hampir dengan bumi.
sampaikan anak buah nalin leh cakap
" besarnye bulan. cantik"
memang cantik.. mane ada keindahan yg cantik selain keindahan ciptaan Allah..

lau korang nak tau lebih byk ag jom layan short video yg nalin rembat kat you tube ni.


ni pun ada sikit ag informasi tuk kornag pasal "supermoon"

(klik tuk paparan lebih jelas)

mengikut kate peneliti senior astronomi dan astrofisika di Lembaga Penerbangan dan Antariksa Nasional (LAPAN) Profesor Dr. Thomas Djamaludin
 
“Ini akan meningkatkan efek pasang surut air laut di mana air laut akan lebih tinggi dari rata-rata. Terkait dengan gempa, kita harus berhati-hati menganalisisnya. Memang sempat ada dugaan hubungan antara dua kejadian itu tapi perlu kajian ilmiah lebih lanjut,” ujar Thomas Djamaluddin.
 
ni ada beberapa gambar supermoon yg nalin rembat menngunakan kuasa pencari 'google'
 









No comments:

KOMEN PELAWAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...