Thursday, March 31, 2011

[EPF ; ASB; BUDGET] PENGIRAAN WAJIB

ASSALAMMUALAIKUM :)
SALAM SEJAHTERA
SEMOGA KALIAN SENTIASA DIRAHAMATI-NYA

Entry nalin kali berkait sikit mengenai wang/perbelanjaan/simpanan korang. bape byk pendapatan yg korang dapat sehari? sebulan? setahun? bape banyak yg korang guna tuk bagi kat parent, bayar bil2 utiliti, hutang, korang shopping dan xlupa juga bape byk yg korang simpan? semua tu terpulang pada korang sendiri. bape korang nak belanja dan bape korang nak simpan. 

ada org dh keje bertahun2 tapi still xtau mcmane nak buat budget tuk perbelanjaan peribadi sendiri. itu belum kate nk kira EPF. cam kat office aku ni. bila mase nak kena kira semua tu.. time tu la baru menggelabah nak bertanya.. ehh.. ko, mcmane nak kira EPF ni ek.. ehh ko.. cam ne nak kira cukai ni ek.. emm... 

ok. kali ni, nalin bantu korang dengan bagi keje senang kat korang.. bersama2 entry ni nalin bagi korang templete calculator tuk pengiraan EPF, ASB ngn budget. hope dapat membantu korang yew..









dan ada extra nalin bagi bagi mereka yg merancang utk mendirikan rumah tangga.

 
p/s: merancang dgn bijak perbelanjaan anda dan keluarga



No comments:

KOMEN PELAWAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...