Thursday, February 17, 2011

IJAZAH DOKTOR PERUBATAN UPNM

Assalammualaikum dan salam sejahtera pada semua.. pe khabar hari ni? nalin doakan semua sihat2 dan gembira sentiasa.. entry kali ni nalin buat khusus bagi mereka yg lepasan matrikulasi ataupun mereka yg sedang mencari bidang atau tempat tuk sambung belajar atau omputeh kate future study la.. :)

sebabkan nalin ngah praktikal kat UPNM. So, nalin membantu dlm mempromosikan la yew Fakulti nalin ni.. so, kalau korang nak tau Fakulti Perubatan ni baru nak mulakan pengambilan pertama pada September tahun ni.
kat bawah ni nalin ada sertakan gambar-gambar yang berkenaan..


klik tuk paparan yg lebih debab


klik tuk paparan yg lebih debab



17 comments:

yampe(^,^) said...

as salam. k.nalin. sy berminat nk tahu lbih lnjut psl course ni. sy tgh tggu result spm skg. n setahu sy, upnm dh bwt cm ala2 pemilihan, y kne ikut latihan slame semggu. kalau bdk mcm sy, y mmg x ikut progrm tu, ad pluang lg ke? and, latihan ketenteraan truk x?

PuRpLe LaDY said...

wlkmslkm dik.. adik tau berkenaan apa yew..
kalau adik lepas spm, adik blh aply tuk asasi perubatan tak upnm. boleh jew.. latihan ketenteraan? ok jew.. xde la seteruk yg org slalu gembar gemburkan

yampe(^,^) said...

nk apply asasi perubatan upnm under upu la kn? lps grad, terikat ngn tentera la ea? jd doktor dlm tentera? thnx k. nalin. =)

PuRpLe LaDY said...

yup.. pas blja secara automatik akan terikat beberapa tahun kontak dgn kerajaan.. kan best.. lg satu satu, sambil blaja pun dpt elaun tau. sebulan seribu tau elaun dia..

yampe(^,^) said...

sangat berminat la k.nalin. thnx 4 de info k. btw, tgok result gk t. coming soon, thnx a lot k.nalin~

PuRpLe LaDY said...

welcome dik :)
akak doakan adik dpt result yg gempaq dan terbaik la..

fatin :3 said...

assalam.. akak, nak tanya.. pemilihan untuk temuduga tu strict tak? kalo org yg xada sijil kawad semua ni, ada chan ke kak? x) saya b'minat, tp takut xlayak je. haritu kat karnival jom masuk u, katanya ada ujian larian 3.2km la. haha gerun jugak. thx.. :)

PuRpLe LaDY said...

wlkmslm fatin.
pemilihan tu strict tak? emm.. cam ne nk ckp ek. akak pun xtau.. hahaha.. akak bhgian admin. bukan bahagian pemilihan/intake interview. so, akak xtau nk bg pendapat cam ner. huhuhu

apasal lak adik kate adik tak layak? cuba dulu. adik xcuba, adk tak tau kemampuan adik di tahap mane. untung2 rezeki adik ada.. dpt.. ni, kalau adik xmencuba. adik tak tau adik mampu atau tidak.

ujian larian tu antara ujian2nye. utk menguji tahap kesihatan. benda tu penting. kita xnk bila adik dh masuk. adik sakit. ujian2 tu utk pastikan yg adik benar2 sihat dan kuat fizikal dan mental..

cube yew.. mane tau ada rezeki..

PuRpLe LaDY said...

wlkmslm fatin.
pemilihan tu strict tak? emm.. cam ne nk ckp ek. akak pun xtau.. hahaha.. akak bhgian admin. bukan bahagian pemilihan/intake interview. so, akak xtau nk bg pendapat cam ner. huhuhu

apasal lak adik kate adik tak layak? cuba dulu. adik xcuba, adk tak tau kemampuan adik di tahap mane. untung2 rezeki adik ada.. dpt.. ni, kalau adik xmencuba. adik tak tau adik mampu atau tidak.

ujian larian tu antara ujian2nye. utk menguji tahap kesihatan. benda tu penting. kita xnk bila adik dh masuk. adik sakit. ujian2 tu utk pastikan yg adik benar2 sihat dan kuat fizikal dan mental..

cube yew.. mane tau ada rezeki..

Fatin :3 said...

Akak... Saya xdpt masuk huhu. Kalau skrg saya masuk matrix atau asasi perubatan kat tempat lain, boleh apply sebagai PALAPES kan? Apa beza PALAPES dgn pegawai kadet? Dpt elaun mcm pegawai kadet juga ke? ;)

PuRpLe LaDY said...

fatin : inysaallah tuk tahun depan kita akan buka intake tuk org luar..
blh jew cuba nanti..
apa beza nye? palapes dia xkan ambil latihan ketenteraan spt kadet.. latihan ketenteraan dia xseberat kadet. sbb kadet mmg dilatih tuk jd askar.. palapes tak..
yg elaun tu xsure.. sok akak tanya kerani akak yew.. nanti akak bg tau semula

cleopatra chenta amira said...

salam...
kalo apply upnm n kalau ada rezeki dapat temuduga...
mintak terus jadi pelajar awam boleh ke,akak?
atau pihak upnm akan tetapkan n pilih sendiri pelajar awam?
sebab abg member temuduga taun lpas tapi dapat pelajar awam?
boleh akak terangkan x,org2 yg gagal temuduga diserap masuk terus ke pelajar awam?
gitu erk?

Aina Soffea said...

ASSALAM~
kak nalin,, akak mmg study dkt sini since asasi lg ke?

Aina Soffea said...

ASSALAM~
kak nalin dkt upnm since asasi lg ke?
mcm mana jadual harian akak kat sana?

NALIN PUTERI said...

salam aina...
xde la. akk xstudy kat sana..
tapi akk pnh kerja kat sana
sekarang dh xkerja kat sana lagi.
tapi kalau ada pape pertanyaan, adik blh terus call fakulti utk maklumat lbh lanjut

zack syafiq said...

Asslamualaikum kak, saye pelajar lepasan SPM 2013. Saya ade mohon UPNM melalui UPU, tp saye letak pilihan pertaman asasi perubatan, pilihan kedua Zon&Strategi. Soalan saya, boleh ke klau saya buat permohonan cara camtu atau kene letak satu permonan saja?

zack syafiq said...

Assalamualaikum kak, saya pelajar lepasan SPM 2013, saya ada mohon UPNM melalui UPU. Saya letak pilihan pertama Asasi perubatan kedua Zon&strategi. Soalan saya bleh ke saya buat macam tu atau kene letak satu permohonan saja? Tolong explain

KOMEN PELAWAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...