Thursday, December 09, 2010

PENCERITAAN KRETIF BERDASARKAN GAMBAR


assalammualaikum sahabt2 nalin.. emmm, kenapa muka abg ben kita lak yang tetibe ada kat post kali ni? nak tau? sebab nalin sedang mencuba nasib tuk join contest dia lagi.. hehehe.. menang atau tidak itu perkara no 2. janji kita mencuba. tul tak? kalau korang nak join leh usha sini


ok jom kita mulakan penceritaan kretif berdasarkan gambar.. hehehe.. mcm zaman sekolah lak kn wat karangan bergambar. ahaks.

Kita manusia diciptakan sebaik2 makhluk dimuka bumi ini. pelbagai ranjau dan ujian bakal kita tempuhi dalam menjalani liku kehidupan. tanpa ilmu kita ibarat tanah yang gersang, kering dan tandus. tiada keindahan tiada kenikmatan dan keselesaan.

sebab itu sejak dari kecil kita dihantar untuk menuntut ilmu. untuk penuhkan dada kita. bila kita ada ilmu di dada orang akan hormat kita. kita dapat membezakan diantara baik dan buruk.



dengan ilmu kita seperti taman yang indah. sejuk mata memandang. penuh kehijauan dan luas mata memandang.orang pun akan suka datang.. betul tak? bila kita berilmu, kita akan dipandnag tinggi. pada rakan2 nalin diluar sana, jangan putus asa dlm mencari ilmu. selagi ada nafas, selagi itu lah kita dituntut utk menuntut ilmu.. :)


hehehe.. apamacam? hahaha.. sambil buat contest sambil buat pengisian. ahaks.
k, la nalin nak balik umah. semua orang dh xde kat office ni.. daaa.. salam sayang dari nalin

6 comments:

Ujang9897 said...

gd luck...

QaRr JaliL said...

betul..biler ilmu tinggi org pandang tinggi :)

Lulu caldina said...

suka purple ye?

good luck dear..

Nur Mudrikah said...

chayok2.. jom sama2 asah bakat

man yusoef said...

nak join gak benda ni...tapi disebabkan idea tak de..so terbantut...tunggu segmen lain ah..hehe

Hanis MY said...

wahhh nice2..salam kenal...

KOMEN PELAWAT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...